"бУко-ультрас" чи "бИко-ультрас"?

Вчора був присутнім на футбольному матчі І ліги «Буковина»-«Зірка» (Кіровоград). Так вже сталося, що моє місце знаходилося у секторі поруч із «ультрас» («найпалкіші вболівальники»). На перший погляд, ніби-то й нічого поганого, кричалки у підтримку рідної команди, оплески, банери, але все лише починалось...

Далі пішли в хід кричалки, що принижували суперників, але й це ще було не все… «Останнім штрихом» став напад на власного вболівальника, який прийшов з іншого сектору, і розмахуючи прапором команди закликав нас до активнішої підтримки.

Після цього задаюся питанням: Якщо я не «ультрас», то хіба я не можу вже рахуватись вболівальником?
І хоч це прозвучить трохи дико, але мені шкода, що наряди ОМОну не «навчили» цього псевдоультрас, певної культури… Сподіваюсь, що після матчу це таки сталося.

P.S. Чернівецька фан-група називає себе «БУКО-УЛЬТРАС», але насправді 27 травня вони повели себе як «БИКО-УЛЬТРАС».

13 коментарів

Андрій Круглашов
Це дійсно дуже тупо.
Негативна ідентичність.
Ультрас — річ в собі. Для них футбол не мета а привід.
А хто не з ними — той проти.
Визнається лише один спосіб «вболівання», а інші — «неправильно торчать»
Олексій Пономаренко
А я все ж вважав тебе більш поміркованим, і думав що ти не станешь говорити про речі які зовсім нічого не розумієш.)))
Треба розуміти, що люди різні, як серед ультрас, так і звичайних вболівальників. Як серед ультрас знайшовся один не зовсім адекватний фанат, який накинувся на того клоуна, який хоч мені і неприємний, але все ж таки піднімає трохи кузьму. Так і серед звичайних вболівальників, яких автор посту я так зрозумів відносить до святих, є купа бухого бидла, які коли команда програє матюкають своїх футболістів і тренерів.
Андрій, я вболіваю на С5, і для мене футбол це футбол. І я визнаю інших вболівальників, кожен вболіває по своєму, не переношу тільки бухої бидлоти, для яких футбол це привід нажертись у гівно і поливати брудом свою команду. До речі, на С5 всі приходять тверезими, ну за виключенням випадкових товаришів.
А про тон Олега промовчу, і побажання його… Скажи мені чим ти відрізняєшься від того хлопця що накинувся на Аліка? Нічим, таке ж «Бико», як ти кажешь…

Олег Рой
От мені цікаво, а ваш «лідер», чи як ви його називаєте, хоч вибачиться за поведінку ваших неадекватів?
Ви маєте бути організованим угрупуванням фанатів, а не кожен за себе. Ти ж сам чув реакцію 4 сектору на цей вчинок. І коли один з ваших отримав від Аліка сдачі, то ви вже натовпом на нього одного накинулися. Якби не ОМОН то я не впевнений, що ви би зупинились…
Олексій Пономаренко
Я не вважаю, що хтось перед кимось маэ вибачатись. Про стосунки цього бухого клоуна і ультрас давно відомо, і його просто не треба було пускати туди взагалі.
Стосовно ким хто має бути, прийди і організуй 300 чоловік, і щоб ніхто не зробив щось не за вказівкою, тільки ти забуваєш, то не армія, а просто люди які підтримують свою команду.
Ну і наостанок про подвійні стандарти: скажи щоб було комусь з ультрас якби він набуханий вибіг на бігові доріжки? Що б з ним зробили менти?
Більше того ці подвійні стандарти я відчув на собі. Де я працюю тут всім відомо, і мені погрожували відвезти в райвідділ тільки через те що я був присутній на секторі 5, так що все відносно…
Коли бухе бидло пригало на наших гравців після одного із програних матчів 4 сектор сидів мовчки чомусь, це знову повертаючись до подвійних стандартів…
Олег Рой
Я так розумію, що скільки тут не пиши чи говори, кожен залишиться при своїй думці. Отже я промовчу…
Михайло Шморгун
… Треба вболівати за Барселону. Чудовий настрій на протязі року гарантовано…
Олексій Пономаренко
Ну вони пару раз програли таки))) Але все ж таки свій клуб не обирають. Це про що ти говоришь називається — глоріхантер. І я теж є «глоріком» Барси.
Олег Рой
Я за Манчестер з 1997 року вболіваю, так що мені трохи шкода, що вони програли, але Барса реально краще грала…
Святослав Ткачук
Приєднуюсь до Олексій Пономаренко
Олег Рой — ти перед тим як шось писати, хоть якось би вникав у курс справи. А то язиком воротити то не справи робити
Олег Рой
Я описав те, що я бачив. І реакцію ультрас. А якісь інші розборки чи ставлення одне до одного, то вже ваші проблеми…
Ігор Гамаль
В який саме курс справи Олегу треба було вникати?
Святослав Вишинський
Уважнішого осмислення, швидше, потребують не частковості та окремо взяті конфліктні ситуації, але феномен футбольних ультрас і хуліганів у цілому, сама природа активізму перших і насильства других — зрештою, як і спорту в цілому. Навколофутбольне середовище в самій своїй суті і є не чим іншим, як засобом мобілізації та організації насильства (прямого чи символічного), що в аналізі недавніх подій у Москві відмічав зокрема і російський політичний експерт Гейдар Джемаль:

Михайло Чикур
А зігу не кидали?)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте